Охорона праці в оздоровчих закладах важлива!

1 рік ago admin 0

У Мукачівській районній військовій адміністрації відбулося засідання районного міжвідомчого оперативного штабу із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей за участі представників Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області.

Фахівці Держпраці наголосили зважати на наявність медогляду працівників під час прийому на роботу. Крім того, зазначили, що будь-яка співпраця має бути офіційно оформлена, адже трудовий договір виступатиме гарантом як для роботодавці, так і робітників. 

Окремо звернули увагу на важливість проведення інструктажів з питань охорони праці із обов’язковим записом у журналах інструктажів, розробку інструкцій з охорони праці для професій та видів робіт.

Наголосили на дотриманні вимог правил охорони праці для підприємств громадського харчування, безпечної експлуатації обладнання харчоблоку. Розповіли призначеним відповідальним особам за електрогосподарство та охорону праці про необхідність проведення попередніх замірів опору ізоляції проводів та кабелів, заземлення, обов’язкове навчання працівників та перевірки знань з питань охорони праці.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php.