Закарпатський муздрамтеатр успішно завершив сезон новорічних казок

1 рік ago admin 0

Цього тижня Закарпатський муздрамтеатр успішно завершив сезон новорічних казкових вистав, який почався ще від Дня святого Миколая. Попри складну ситуацію в країні, малеча з радістю ходила на казки, тож цікаво було і акторам, і глядачам.  Протягом шкільних канікул були з успіхом зіграні «У полоні снігової королеви, «Пригоди Санти», «Майстри чудес», «Мауглі». 

Цікаво Ужгород. Вистава в театрі. Розваги Ужгород
Заслужений артист України Василь Шершун та актор Роман Бурма у виставі “Мауглі”

 

Слід відзначити вдале поповнення акторського складу найбільшого театру Закарпаття. До колективу влилося четверо молодих акторів та двоє акторок із професійною освітою, які приїхали з Харкова, Івано-Франківська, Донецька. Також суттєво підсилюють трупу і власні вихованці із Закарпатської академії культури і мистецтв.

 

У неділю, 29 січня, о 18.00 на великій сцені «шерегіївці» покажуть музичну виставу «Про що плачуть верби» за драмою корифея українського театру І.Карпенка-Карого. Вистава йде вже восьмий рік, але користується незмінним успіхом у глядачів. Тим паче, що постійно оновлюється. От і цього разу вона гратиметься в оновленому складі.

Як пояснив режисер-постановник Василь Шершун, виконавець головної ролі Гната – Альберт Малик, уродженець Донеччини, який грав у Закарпатському муздрамтеатрі з початку війни, нещодавно пройшов конкурс у Київському Національному академічному театрі імені Лесі України і відтепер працює там.

«Нові актори – це практично новий дух вистави, — твердить заслужений артист України. – Окрім Гната, якого гратиме Андрій  Павлюк із Івано-Франківська, заміна відбулася і на роль Степана. Чимало нових облич з’являться і в масових сценах, адже вистава багата на танці та співи».