З нагоди Дня української писемності та мови в Ужгороді "запалає" ювілейна "Карпатська ватра"

5 років ago admin 0

CV 20188-9 листопада в Ужгороді вже вп’яте проходитиме міжнародний літературний фестиваль “Карпатська ватра”. Цьогоріч захід присвячений Дню української писемності та мови.

Як інформують організатори, у 2008 році ініціативу Закарпатської обласної письменницької організації щодо запровадження нових форм творчих взаємин майстрів художнього слова краю із їхніми колегами з сусідніх областей України і близького зарубіжжя підтримали Національна спілка письменників України, обласна рада та облдержадміністрація. Відтоді фестиваль що два роки єднає в Ужгороді письменників Карпатського регіону. Зокрема, цього разу участь у ювілейному фесті візьмуть літератори зі Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії, а також із Києва, Львова, Івано-Франківська, Чернівців і, звісно, закарпатські автори.

8 листопада в рамках фестивалю відбудуться:
– о 12.00 у приміщенні Закарпатської організації НСПУ (пл.Жупанатська, 3) – пленарне засідання, відкриття книжкової виставки “Літературне добросусідство” у сяйві “Карпатської ватри” та презентація книги “Юрій Керекеш у спогадах і доброму слові”;
– о 18.00 у залі Закарпатського академічного обласного театру ляльок – літературний вечір із нагоди Дня української писемності та мови й відкриття V-го літературного фестивалю “Карпатська ватра – 2018”.