Міська влада закликає ужгородців дотримуватися правил пожежної безпеки: в обласному центрі зростає кількість пожеж та постраждалих від них

1 рік ago admin 0
Міська влада закликає ужгородців дотримуватися правил пожежної безпеки: в обласному центрі зростає кількість пожеж та постраждалих від них

Міська влада закликає ужгородців неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо зараз, коли частими є відключення електроенергії і люди використовують генератори, зарядні станції, свічки, різні обігрівальні прилади тощо. Із початку року в Ужгороді фіксується зростання кількості пожеж.

Проводити широку роз’яснювальну роботу з населенням закликав учергове міський голова Богдан Андріїв сьогодні на нараді за участі представників Ужгородського районного управління ДСНС України у Закарпатській області, заступників міського голови, секретаря ради, керівників структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та установ, зокрема медичних, культурних, спортивних та освітніх закладів.

Нехтування правилами пожежної безпеки стали причиною суттєвого зростання кількості пожеж в обласному центрі порівняно із таким самим періодом минулого року: було 2 травмовані, загиблих не було, цьогоріч уже 2 травмовані і 3 загиблі, із 40 пожеж на Ужгородщині – 28 у місті. Про це поінформував на нараді головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ужгородського РУ ГУ ДСНС України у Закарпатській області, підполковник служби цивільного захисту Роман Петрик. Розповів учорашній приклад – в одному із сіл родина розігрівала газовий балон на електричній плиті. Звісно, балон вибухнув. Постраждали четверо людей, на щастя, залишилися живі.

Зростання кількості пожеж в Ужгороді стало причиною проведення позапланового профілактичного відпрацювання у місті: зокрема, після наради у міській раді працівники ДСНС спільно з правоохоронцями й соцпрацівниками роз’яснювали людям правила безпеки в побуті. Навідалися до закладів, де нагадували правила користування обігрівальними приладами, наголошували на забороні користування несправними електроприладами й тому, що не можна залишати без нагляду ввімкнені електричні та газові прилади обігріву.

Фахівці ДСНС закликали громадян бути обачними й неухильно дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки.