Закарпатський муздрамтеатр покаже оновлені «Жменяки»

1 рік ago admin 0

Вистава в театрі - цікавий відпочинок в Ужгороді

У суботу, 28 січня,  о 18.00 найбільший театр області покаже одну зі своїх найбільших постановок – драму-сповідь «Жменяки». Однойменний роман Михайла Томчанія, за яким поставлено виставу, є класикою української літератури, перекладений угорською і латиською мовою, вважається кращим закарпатським романом ХХ століття. Уже рік вистава не гралася на сцені Закарпатського муздрамтеатру і тепер її покажуть в оновленому складі. У порівняні з прем’єрою 2019 року майже всі головні ролі гратимуть інші актори, що надає постановці народного артиста України Анатолія Філіппова нових барв. 

За словами театрального оглядача Сергія Федаки, «Жменяки» — робота не просто масштабна, а навіть програмна для Закарпатського муздрамтеатру. «Попри архаїчність сюжету і обставин вистава підіймає вічні теми – про глибини людської психології, жертву і спокуту, споконвічне бажання батьків продовжити себе у дітях і їхній не менш природний опір цьому намірові. Всупереч докорінній зміні сюжету і обставин Жменяки вічні, бо ці типажі формувалися упродовж століть і навіть тисячоліть, продовжують жити і сьогодні» — вважає професор Ужгородського національного університету.

У неділю Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Шерегіїв запрошує о 12.00 на дитячу казку Василя Шершуна «Повелитель Чорного лісу», а о 18.00 – на музичну драму «Про що плачуть верби» за п’єсою І,Карпенка-Карого.