Вихованці гуртків «Юні туристи-краєзнавці» разом зі своїм керівником Яною Попович здійснили одноденну екскурсію до м.Іршава

1 рік ago admin 0

Розпочали свою екскурсію гуртківці, котрі здобувають позашкільну освіту при Великораковецькому ліцеї, з Іршавського краєзнавчого музею,  де своїх гостей радо зустрів Андрій Світлинець. Завідувач музеєм провів вихованцям цікаву екскурсію по експозиційних залах, розповів і показав всі експонати. Учні були  здивовані, що в музеї є вже нова зброя, яка була використана в російсько-українській війні! Юні краєзнавці уважно слухали розповідь про події 2014-2015рр., мали змогу побачити форму захисників, їхню зброю та ще безліч чого цікавого. Дівчатка зацікавилися представленими до огляду українськими народними костюмами, глечиками, мисочками, сервізами, які були виготовленні іршавцями понад 100-200 років тому. 

Після екскурсії в музеї пан Андрій запропонував вихованцям вшанувати пам’ять загиблих воїнів АТО біля пам’ятника, який був встановлений на  честь Героїв!

Подорож Іршавою продовжилась у напрямку годинника головної візитівки міста, який знаходиться в самому центрі! На годиннику вихованці знайшли  знайомі прізвища, про які багато чули! Наступною зупинкою стала «Лавка закоханих», яка встановлена на набережній річки Іршавки. Дуже гарне місце! На протилежному боці водойми – цікаві мірила, які фіксують висоту води, коли повінь. Андрій Світлинець також розповів про унікальний міст, якого більше немає ніде на Закарпатті. В моста немає опори. Виявляється, він був спеціально розроблений так, що арки, які знаходяться зверху, беруть все навантаження на себе.

Цікаве – поряд. А гарні враження від пізнання рідного краю кожному його досліднику гарантовані!