Поліцейські відвідують навчальні заклади Закарпаття та спілкуються з дітьми

1 рік ago admin 0

На території Закарпаття поліція активно долучається до проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Цього разу правоохоронці навідалися до ЗОШ №6, де поговорили на цю тему з школярами

Співробітники поліції Закарпаття навідуються до загально-освітніх закладів області, щоб поспілкуватися з школярами на тему домашнього насильства. Такі заходи організовані в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». 

Чергова така зустріч відбулася сьогодні, 29 листопада, у залі Ужгородської загальноосвітньої школи №6. Тут зі старшокласниками зустрілися працівники відділу у справах дітей Ужгородської міської ради, ювенальні інспектори Ужгородського районного управління поліції та кінологи. 

Останні провели  для підлітків показ поліцейських собак та продемонстрували, що вміють їх чотирилапі вихованці. 

Під час показових виступів службові собаки продемонстрували як вони шукають загублені речі, віднаходять наркотики та приховані тютюнові вироби, а також як працюють над затриманням злочинців.

Поліцейська Юліана Кирлик разом зі своїм колегою Іваном Чурейом у свою чергу поспілкувалися зі школярами на тему їх правового виховання.

Поліцейські закликали підлітків не соромитися та ділитися власними переживаннями з працівниками поліції чи педагогами, які готові завжди прийти їм на допомогу.

«Подекуди проблеми та негаразди, з якими ми стикаємося, важко подолати самотужки. І це стосується не тільки дітей та підлітків. Такі ситуації трапляються і у дорослому житті. У такому випадку набагато краще розповісти про це комусь із близьких, вчителям чи нам – поліцейським. Разом ми обов’язково знайдемо вихід із ситуації, що вас бентежить та зуміємо впоратися з будь-якою проблемою. Головне – не закривайтеся у собі, адже безвихідних ситуацій не буває», – наголосила поліцейська.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області