В Закарпатті розпочали роботу 183 Пункти Незламності

2 роки ago admin 0

В Закарпатській області розпочали свою роботу Пункти Незламності. Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація. Наріз таких пунктів в краї 183.

Ми не будемо публікувати точні адреси цих пунктів, з міркувань безпеки. Ви їх з легкістю знайдете на сторінках 6 районних адміністрацій в фейсбук та телеграм, або ж посилання дає ще ОВА.

У військовій адміністрації зазначають, що в Пунктах Незламності є доступ до електромережі й інтернету, питна вода, гаряча їжа та напої, аптечки першої медичної допомоги тощо.

До розгортання мережі осередків також долучаються місцеві підприємці й організації. Облаштувати ПН у своєму приміщенні може кожен охочий: https://bit.ly/3tZpsdi

Один із «Пунктів незламності», які діятимуть в Ужгороді, демонструє міська рада обласного центру Закарпаття. В ньому зможуть перебувати люди під час тривалого відключення електроенергії. Пункт відповідає вимогам найпростішого укриття цивільного захисту, тож у випадку повітряної тривоги люди зможуть і надалі тут знаходитися.

Для роботи стаціонарного пункту у цьому місці Ужгородська міська рада придбала генератор, є електричні обігрівачі, додатково закуплять обігрівач УФО. Обладнали тут куточок для мам із дітками, є місця, де можна посидіти та зігрітися, випити гарячого чаю із печивом. Також є аптечка із медичними препаратами першої необхідності, засоби дезінфекції, вогнегасник.

У разі аварійного відключення електроенергії більш ніж на 24 години Пункти незламності стануть осередком безпеки, стабільності, тепла. Вони працюватимуть цілодобово і безкоштовно для тимчасового перебування.