У Сваляві підвищать тариф на водопостачання та водовідведення

1 рік ago admin 0

Комунальне підприємство, яке займається водопостачанням та водовідведенням в Сваляві, має намір змінити тарифи на свої послуги у 2023 році. Оголошення про це опубліковане на сайті Свалявської міської ради.

Тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення, які надаються КП “Водопостачання та водовідведення” (плануються ввести  в дію в 2023 році):

ПослугиТарифи за 1м3 з ПДВ, грн.
1.з центрального водопостачання36,08
2.з центрального водовідведення42,19
КП “Водопостачання та водовідведення”

– Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. Розмір діючого тарифу на водопостачання (13,54 грн/1м3 з ПДВ) покриває 49,5% від собівартості планово-економічного тарифу (27,34 грн/1м3), а також розмір діючого тарифу на водовідведення (17,73 грн/1м3 з ПДВ) покриває 55,4% від собівартості планово-економічного тарифу (31,97 грн/1м3), – зазначають в комунальному підприємстві та додають, що протягом дії тарифів відбулися зміни вартості всіх статей витрат. А саме за статтями, які складають найбільшу питому вагу в тарифах: мінімальна заробітна плата зросла на 180% проти її розміру, що закладений в діючому тарифі (на 2019 рік – 4173 грн), вартість електроенергії зросла на 257%.

У зв’язку з цим, КП «Водопостачання та водовідведення» Свалявської міської ради здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на централізоване водопостачання та водовідведення.

Зауваження та пропозиції щодо нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для потреб споживачів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у письмовому вигляді протягом 10 календарних днів з дня опублікування даного повідомлення за адресами: м.Свалява, вул.Набережна, 28 (КП «Водопостачання та водовідведення» Свалявської міської ради); м.Свалява, площа Головна, 1 (Свалявська міська рада), каб. №309.

Для реєстрації зауважень (пропозицій) просимо зазначати прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб-повне найменування), що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

До прикладу в Ужгороді такі тарифи:

1Централізоване водопостачання26,52 грн./м3
2Централізоване водовідведення16,34 грн./м3
3Разом42,86 грн./м3
Інформація з КП “Водоканал м. Ужгорода”