На Закарпатті запрацювала нова експертна лабораторія, яка проводитиме ДНК-тести (ФОТО)

1 рік ago admin 0

Сьогодні, 17 листопада, Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України розширив перелік досліджень, які можуть проводитися на території нашої області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Раніше усі судово-молекулярно-генетичні дослідження, проведення яких було необхідне для розкриття злочинів, здійснювалися в інших областях. Це досить ускладнювало та затягувало процес проведення дослідження та відповідно розслідування злочину. Від тепер, результати ДНК-тестів слідчий зможе отримати «на місці» та однозначно швидше.

Участь у відкритті нової лабораторії взяли начальник Головного управління Національної поліції у Закарпатській області генерал поліції третього рангу Ярослав Колесник, керівник експертної служби України Сергій Кримчук, перший заступник директора ДНДЕКЦ Костянтин Дубонос, заступник директора ДНДЕКЦ В’ячеслав Криловський, Директор Закарпатського НДЕКЦ Олександр Мишаковський та заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Під час відкриття усім присутнім продемонстрували високий професійний рівень експертів лабораторії, нове, сучасне обладнання та широкий спектр реагентів, які використовуватимуться у роботі для проведення експертами необхідних досліджень.

Особливістю діяльності лабораторії є висока точність результатів досліджень, крім цього якість обладнання дозволяє дуже швидко проводити експертизи. За короткий час на перевірку надійшло вже 218 об’єктів дослідження, і її завершено за 84 матеріалами. За 90 об’єктами матеріали знаходяться на стадії завершення дослідження. Це при тому, що поки що в лабораторії працює один спеціаліст, до роботи найближчим часом приступлять ще троє. Швидкість досліджень наразі одна із найвищих в Україні, а якість дозволяє робити висновок з вірогідність 99,9999%.

«Незважаючи на непрості для України часи, якість роботи правоохоронної системи посилюється. Раніше отримання подібної експертизи займало чимало часу, і такі чинники в деякій мірі затягували розслідування. Тепер слідчі значно оперативніше отримуватимуть результати важливих для встановлення істини експертиз і впевнено прийматимуть подальші процесуальні рішення для покарання винного», – відзначив Ярослав Колесник.