Мешканців Ужгородщини поінформували про зміни у призначенні субсидій

1 рік ago admin 0

Сьогодні, 17 листопада, начальник відділу обслуговування громадян № 8 (Ужгородський сервісний центр) Любов Гимба провела чергове засідання «Школи майбутнього пенсіонера».

Любов Гимба інформувала присутніх про зміни у призначенні субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, зазначивши, що з 1 грудня 2022 року функції із призначення субсидій та пільг передаються до органів Пенсійного фонду України.

До 1 грудня цього року порядок звернення за призначенням таких субсидій і пільг та, власне, і механізм їх призначення не змінюється: прийом документів від громадян та призначення виплат у листопаді продовжують здійснювати органи соціального захисту населення.

– З 1 грудня 2022 року подавати документи для оформлення житлових субсидій і пільг можна, як і раніше, особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, в центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), а також особисто або поштою до сервісних центрів Пенсійного фонду України, – зазначила Любов Гимба.

Оскільки органи Пенсійного фонду України працюють за принципом екстериторіальності, подавати заяви можна буде у будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання громадян.

Любов Гимба інформувала і який пакет документів для призначення субсидій необхідно подавати: заяву на призначення та надання житлової субсидії, декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Громадянам, які вже отримують субсидію чи пільгу, звертатися нікуди не потрібно – виплати на опалювальний сезон їм призначають автоматично.

При цьому звернула увагу присутніх на те, що за призначенням субсидії чи пільги на оплату житлово-комунальних послуг звертатися можна протягом усього опалювального сезону. Проте для отримання допомоги за весь сезон звертатись потрібно заздалегідь – до початку опалювального сезону чи протягом двох місяців після.