Закарпаття: в змаганнях зі спортивного туризму взяло участь 14 команд (ФОТО, ВІДЕО)

1 рік ago admin 0

В суботу, 12 листопада 2022 року, в Ужгородському районі відбулися традиційні змагання зі спортивного (пішохідного) туризму «Осінні старти-2022». Повідомляється на сайті Закарпатського центру туризму.

Арена змагань розташовувалась у лісовому масиві поблизу с.Оріховиця, в мальовничому яру зі стрімкими схилами, що дало можливість спланувати для юних спортсменів цікаві й насичені природними перешкодами дистанції.

Протиборство відбувалося за двома віковими категоріями – старші (2004-2008 р.н.) та молодші (2009 р.н. і менші), котрі, своєю чергою, мали можливість обирати для проходження дистанцію 1-го або 2-го класу складності. Дистанції передбачали командну роботу (командна смуга перешкод). Склад команд для проходження дистанції першого класу – 6 осіб, а для другого – 5. Із 14 заявлених команд переважна більшість, а саме 8, змагалися на дистанції 2-го класу, в якій було 2 етапи повного самонаведення (спуск та підйом по схилу), та 1 – часткового (маятникова мотузка для проходження горизонтального маятника).

Загалом на дистанції першого класу юним спортсменам потрібно було подолати 8 технічних етапів, 4 з яких долалися з організацією командного супроводження, а на дистанції другого класу – 10. До речі, у суддівську колегію змагань увійшов суддя Національної категорії України Петро Назаренко, котрий у свої 84 роки із задоволенням долучається до спортивних заходів, котрі проводить Закарпатський центр туризму.

Вітаємо переможців традиційних змагань зі спортивного (пішохідного) туризму «Осінні старти – 2022». На дистанції 2-го класу перше місце посіли команди Lynx (тренер Олеся Монич), 1-го класу – команди Іршавського МЦПО (тренери Іван Терпай, Олеся Осійська, Любов Пелиньо).

Варто наголосити, що цьогоріч це були перші повноцінні спортивні змагання в очному форматі для гуртківців Закарпатського центру туризму. Хтось з юних спортсменів вперше брав участь у змаганнях з туризму, для когось давалася взнаки відсутність змагального досвіду, але, попри все, кожен учасник подолав свою дистанцію в повному обсязі й здобув заслужену перемогу та неоціненний досвід.

У Закарпатському центрі туризму дякують всім, хто долучився до підготовки та проведення спортивного свята та доблесним Збройним Силам за мирне небо!!!