До 15 листопада приймають заявки на дотацію – лікарі ветеринарної медицини здійснюють ідентифікацію ВРХ

1 рік ago admin 0

Про це йшлося в Головному управлінні Держпродспоживслужби під час чергової виробничої наради керівниці відомства Сніжани Локес з начальниками управлінь, відділів, керівниками державних установ, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби.

Одним із актуальних питань для лікарів ветеринарної медицини є здійснення ідентифікації ВРХ, ДРХ, а також програми дотації в даних галузях, документи для участі в якій необхідно подати до 15 листопада. В зв’язку із цим збільшиться кількість звернень власників тварин з метою отримання витягів про зареєстровані тварини.

Юрій Бубряк, директор ДП «Агенції з ідентифікації тварин» проаналізував роботу ідентифікації тварин по кожному районі Закарпатської області та наголосив, що своєчасне проведення ідентифікації тварин – це постійний контроль за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу — від її виробництва до реалізації.

Відмічено суттєві зрушення в рази за останні 2 місяці саме по ДРХ і ВРХ у фізичному і юридичному секторі.

Сумлінно до цієї роботи поставилися Тячівський, Рахівський, Свалявський, Хустський та Іршавський райони.

Відмітили, що інвентаризаційні відомості по худобі, що вибула, вчасно здали всі райони.

Наразі дані списки обробляються і інформація вноситься в Єдиний Державний Реєстр тварин.

Спеціалістам ветеринарної медицини рекомендовано посилити роботу щодо здійснення роботи по ідентифікації тварин на території Закарпатської області та проводити роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарської діяльності різних форм власності щодо проведення ідентифікації тварин.

Так обговорили посилення роботи в напрямку надання платних послуг з кріплення бирок при проведенні ідентифікації ВРХ, овець, кіз, коней, племінних та товарних свиней, оскільки є реальна можливість збільшення отримання доходів спеціального фонду, що вплине на фінансові можливості лікарень у напрямку покращення їх матеріального стану.

Ми писали про те, що:

Закарпатці, які утримують від трьох і більше корів, можуть отримати бюджетну дотацію