Закарпатська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби провела 12850 досліджень

2 роки ago admin 0

Про це йшлося в Головному управлінні Держпродспоживслужби під час чергової виробничої наради керівниці відомства Сніжани Локес з начальниками управлінь, відділів, керівниками державних установ, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби.

Директор Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Вячеслав Садварі прозвітував про результати роботи лабораторії за 9 місяців поточного року.

За його словами, з метою державного контролю проведено 348 експертиз (12850 досліджень) з них 71 позитивна експертиза. Для проведення експортно-імпортних операцій 263 експертизи (1648 досліджень). Підприємства замовили 327 експертиз (3250 досліджень), приватні особи 16 експертиз (79 досліджень). Для моніторингу проведено 12 експертиз.

З метою запобігання масових харчових отруєнь у місцях надання гуманітарної допомоги та місцях, де організовано харчування переселенців, які прибувають на територію області, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівниками Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води.

У вересні 2022 року згідно плану-графіку органом з акредитації НААУ було проведено оцінку відповідності діяльності ВЦ ЗРДЛДПСС стосовно виконання вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 та розширення сфери акредитації а також акредитація структурних підрозділів Закарпатської РДЛДПСС – лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи м. Мукачево, Берегово, Свалява.