Фахівці Свалявської ДПІ провели робочу зустріч з представниками Керецьківської територіальної громади

2 роки ago admin 0

Податківці Свалявської ДПІ провели робочу зустріч з представниками Керецьківської територіальної громади в ході якої розглянули питання резервів наповнення місцевих бюджетів, одним із яких є сплата податкового боргу. Начальник Свалявської ДПІ Ганна Лендєл наголосила, що для досягнення позитивного результату у цьому напрямку роботи, необхідна спільна співпраця податкових органів та територіальних громад.

Під час зустрічі працівники ДПІ розповіли присутнім про внесені зміни до податкового законодавства Законом України від 30.11.2021 №1914 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» в частині нарахування та сплати єдиного податку, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та земельного податку.

Зокрема, змінами передбачено, що органи місцевого самоврядування повинні надавати контролюючим органам за місцезнаходженням земельних ділянок наступну інформацію про виділені земельні ділянки:

– документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорта громадянина);

– реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– кадастровий план земельної ділянки з проекту землеустрою щодо організації території земельних часток паїв);

– сертифікат на право на земельну частку (пай).

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області