На Закарпатті традиційно відзначають День пам’яті померлих (ОПИТУВАННЯ)

1 рік ago admin 0

Якщо ви сьогодні, 1 листопада, зранку йшли по вулиці Корятовича в Ужгороді, біля зеленого ринку, то крім різноманіття кольорів точно відчули аромат хризантем. Закарпатці готуються до Дня пам’яті померлих, який відзначають 1 листопада, вже з середини жовтня. В цей день з квітами та лампадками відвідують кладовища, які вже облаштовані напередодні.

1 листопада – День всіх святих у західних християн. Саме у цей день Західна Церква поминає всіх спочилих – адже саме поняття “всі святі” означає, що в цей день іменини мають носії всіх імен. І далі весь листопад у римсько-католицькій церкві після Св. Меси моляться за покійних, чиї імена вірники пишуть на листочках.

На Закарпатті та на Галичині це свято перейняли і вірні Східних Церков – як греко-католики, так і православні. Кожного року цей день місцева влада робила вихідним, але після повномасштабного вторгнення росії традиція “вихідного дня” порушилась, але традиція відвідувати могили залишилась.

Ви дотримуєтесь традицій відзначення Дня померлих?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...

Варто зазначити, що також сьогодні 1 листопада – греко- та римо-католики Закарпаття поминають єпископа Теодора Ромжу, якого вбила радянська влада.