Послухати публічну дискусію з Іреною Карпою прийшло майже 200 ужгородців та гостей міста (ФОТО)

1 рік ago admin 0

Сьогодні, 24 жовтня 2022 року, в Ужгороді відбулась публічна дискусія з письменницею, журналісткою, телеведучою та співачкою Іреною Карпою. Хоча організатори заходу – Інститут центральноєвропейської стратегії, виокремили й афішували тільки один вид її діяльність – письменство. Проте під час дискусії йшлося й про музичний доробок пані Ірени і її роботу на телебаченні.

Ірена Карпа розповіла присутнім про свою діяльність в Франції, про свого чотирилапого улюбленця, про те, як її колишній чоловік та теперішній, йшли разом “наче пара геїв” на батьківські збори в школу, про те, що вона розповідає французам про українців, які мужньо борються з російськими окупантами та про те, як кожен має на своєму рівні долучатись до протидії агресору та будівництва нової України, яка вже остаточно відмежувалась від радянського штибу мислення.

Фото: The Institute for Central European Strategy

Письменниця також повідала особисту історію, що вона вже вчетверте відвідує Україну після повномасштабного вторгнення росії, і напередодні коли вона заїздила в Ужгород, який зустрів її темною мрякою, це їй нагадало кадри з фільму жахів.

Загалом публічна дискусія вийшла досить жвавою, зокрема через те, що Дмитро Тужанський, директор Інституту центральноєвропейської стратегії, який був модератором, намагався цікаво інтерпретувати запитання, наприклад про «звідки ви черпаєте сили для плідної діяльності» або ж публіка досить гарно оцінила пасаж про те «що, каву потрібно пити в Ужгороді».

Захід зібрав майже вщерть заповнену залу театру, а після дискусії за автографами від письменниці вистроїлась ціла черга поціновувачів творчості Ірени Карпи.

Фото: The Institute for Central European Strategy