Працевлаштування переселенців: посадовці Управління Держпраці Закарпаття активізували співпрацю з центрами зайнятості

2 роки ago admin 0

Як відомо, підприємці з центральних та східних областей України сьогодні зголошуються на те, щоб перенести свої виробничі потужності на терени Західної України, зокрема й на Закарпаття.  Водночас значна кількість переселених українців  внаслідок війни втратила роботу і потребує  правової допомоги  у цій ситуації.

Спеціалісти Управління Держпраці краю спільно з працівниками міських та районних філій Закарпатського обласного центру зайнятості  налагодили співпрацю для оперативного вирішення питань, що виникають при працевлаштуванні переселенців.

З цією метою заступник начальника відділу нагляду   в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Олександр Гойс  відвідав Перечинський центр зайнятості, де зустрівся з керівництвом та працівниками центру.

Між учасниками зустрічі відбувся обмін думками. Йшлося про механізми покращення роботи зі співпраці на предмет можливості і необхідності проведення безпосередніх консультацій на місцях з безробітними та тимчасово переміщеними особам. Учасники зібрання також розглянули низку питань щодо застосування трудового законодавства, нормативно-правових актів з охорони праці та гігієни праці, з якими стикаються безробітні  і  на які працівники Управління готові відповісти  у межах своєї компетенції.