Правова підтримка роботодавців і захист трудових прав працівників: на Закарпатті триває консультативна робота Управління Держпраці

2 роки ago admin 0

З початку запровадження у нашій державі воєнного стану Управління Держпраці Закарпаття як територіальний орган Державної служби України з питань праці призупинило проведення перевірок. Свої повноваження фахівці Управління продовжують виконувати в частині надання консультацій і порад працівникам та роботодавцям щодо забезпечення дотримання вимог законодавства.

У межах цієї роботи практично у всіх районах краю проводяться заходи просвітнього та рекомендаційного характеру. Посадові особи Управління Держпраці відвідують підприємства, де організовують зустрічі як з роботодавцями, так і їхніми найманими працівниками.

У ході цих заходів надаються роз’яснення норм Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» стосовно прийняття, переведення працівників, звільнення, документування відсутності працівників, оформлення простою, надання відпусток, робочого часу та часу відпочинку, нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності; оплати праці.

Днями такі заходи пройшли в Ужгороді та Ужгородському районі, на Хустщині, Мукачівщині, Воловеччині, Тячівщині.

Учасники зустрічей зазвичай обговорюють і низку проблемних питань,  пов’язаних з працевлаштуванням тимчасово переселених осіб; наданням допомоги з тимчасової непрацездатності. Також надають відповідні рекомендації-застереження працівникам з метою запобігання торгівлі людьми.

«Захист трудових прав працівників починається з офіційного працевлаштування та роботи виключно у правовому полі», – наголошують фахівці Управління Держпраці.