У міськраді Ужгорода обговорили, як реалізовуватимуть спільний із німецьким Дармштадтом проєкт

2 роки ago admin 0

Перша ознайомча робоча зустріч у межах реалізації проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м.Ужгород» відбулася напередодні в міськраді з представниками ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства», які стали переможцями у тендері на надання послуг.

У зустрічі взяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міськради Вікторія Тарахонич, начальниця відділу благоустрою департаменту міської інфраструкутри Оксана Пайда, начальниця відділу грантової роботи та інновацій Мирослава Іванцик, голова громадської організації «Партнерське об’єднання «Ужгород-Дармштадт», менеджерка проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами в м. Ужгород» Вікторія Синьо, керівник КП «КШЕП» Олександр Тесленко, директор КП «Комунальне автотранспортне підприємство-072801» Василь Грамотник.

Насамперед, як наголосили, значну увагу приділять аналізу поводження з відходами, котрі підлягають біологічному розкладу, полігону твердих побутових відходів у с.Барвінок на Ужгородщині, перспективи його подальшої експлуатації або рекультивації. Також проведуть опитування ужгородців щодо поводження з відходами.

Онлайн поспілкувалися із заступником директора ДП «Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту міського господарства», провідним інженером-проєктувальником, кандидатом технічних наук Ігорем Сатіним. Пан Ігор має досвід успішних проєктів із ЮНІСЕФ Україна, KfW-банк, ЄБРР, ЄІБ, USAID, тож обмінялися думками, як реалізовуватимуть проєкт в обласному центрі Закарпаття, на що акцентуватимуть увагу першочергово.

Нагадаємо, проєкт «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м.Ужгород» реалізується у межах програми «Сталий місцевий розвиток через партнерські проєкти», який фінансують та координують німецькі Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку і ТзОВ Engagement Global – Служба ініціатив розвитку. Ужгород впроваджує цей проєкт у співпраці із німецьким містом-побратимом Дармштадтом.