Упродовж останніх двох днів на пожежах в Закарпатті загинуло троє людей

5 років ago admin 0

Із початку року в Закарпатській області зареєстровано 25 пожеж, де загинуло троє осіб та одна людина травмувалася.

Лише впродовж 10-11 січня в регіоні зафіксовано три пожежі на яких загинули люди. Усі трагічні випадки  сталися в житловому секторі. Так, 10 січня ужгородським рятувальникам  повідомили про загорання житлового будинку в с. Оноківці Ужгородського району, яке виникло близько 21:45. На пожежі було виявлено тіло власниці оселі 1937 року народження. Також 10 січня близько о 23:00 в с. Стройне Свалявського району у власному помешканні на місці пожежі загинула місцева мешканка.

А сьогодні, 11 січня, о 08:07 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу на вул. Кільцевій в с. Оноківці Ужгородського району. Загорання виникло на території  приватного дворогосподарства в металевому вагончику, де тимчасово мешкав власник обійстя після того, як його будинок став непридатним для життя.

На місце виклику прибули чергові відділення 15-ї та 14-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород. О 08:40 пожежу площею 4 кв. м локалізували, а о 08:56 повністю ліквідували. Під час гасіння бійці ДСНС виявили тіло 62-річного власника. Зі слів місцевих мешканців, чоловік відносився до так званої групи ризику: жив самотньо, полюбляв випити зайвого та закурити в ліжку.

До гасіння пожежі залучалося 7 чоловік особового складу та 2 одиниці основної пожежно-рятувальної техніки.

У всіх випадках причини виникнення пожеж та збитки встановлюються.

Але очевидним залишається те, що в основному громадяни розраховуються власним життям через свою таки недбалість. За правило, люди самі неправильно користуються приладами опалення, або ж засинають із недопалками. За таких умов убивцею людей на пожежі стає чадний газ.

А ще вкотре  доводиться констатувати, що з настанням опалювального сезону суттєво зростає кількість нещасних випадків на пожежах, викликаних необережним поводженням з опалювальними системами.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у власних помешканнях. Проявляти особливу пильність та обережність при використанні газового й електричного обладнання та устаткування. Слідкувати за справністю електропроводки власного помешкання, не перевантажувати електромережу одночасним ввімкненням декількох приладів значної потужності. Виходячи з дому, вимикати електроприлади. Треба подбати й про те, щоб діти не мали доступу до сірників та інших небезпечних предметів.

Будьте обережними і відповідальними, бережіть себе і свої домівки від вогню!

IMG-72a47f7be39804d1372084c9199cd8f0-V.jpg   IMG-d9bf132cbcaf395fea4412216260090c-V.jpg

IMG-3d100457dc9a903ce492994a01c1ecae-V.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області