Роботодавці краю продовжують спонукати працівників здійснювати медичний огляд

2 роки ago admin 0

Відповідно до наказу МОЗ України від 21 травня 2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», суб’єкти господарської діяльності Закарпаття продовжують роботу з організації здійснення медичних оглядів працівників підприємств.

Його мета – моніторинг стану здоров’я, оцінювання та фіксування фізичного стану людей, котрі працюють, виявлення ймовірних медичних протипоказань, своєчасне виявлення гострих та хронічних хвороб тощо.

Медичні огляди відбуваються за певними категоріями. У них входять працівники, зайняті на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічному обов’язковому медичному огляді осіб віком до 21 року. Обов’язок та порядок медичного огляду працівників, встановлено законодавством України у сфері охорони здоров’я та трудового права.

 На фото: представник КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Андрія Новака» разом із головним державним інспектором відділу гігієни праці та експертизи умов праці Управління Держпраці у Закарпатській області Кавранською С.П. визначають категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду.