Родинам медичних працівників, які померли внаслідок боротьби з поширенням епідемії COVID-19, держава здійснює компенсаційні виплати

3 роки ago admin 0
Родинам медичних працівників, які померли внаслідок боротьби з поширенням епідемії COVID-19, держава здійснює компенсаційні виплати, – Марина Лазебна.
Родинам 33 медиків, які померли внаслідок боротьби з поширенням епідемії COVID-19 та стосовно яких завершено розслідування, виплатять компенсацію. Родини 20 померлих медичних працівників вже отримали по 1,5 мільйона гривень.
Про це повідомили Міністр соціальної політики Марина Лазебна на годині запитань до Уряду у Верховній Раді України, яка відбулася 6 листопада 2020 року.
👉 “На сьогодні підтверджено 33 випадки, пов’язані зі смертю медиків на робочому місці, тому ми, безумовно, будемо забезпечувати виплатами їх сім»ї. З них по 20 страхових випадках члени сімей загиблих медиків отримали виплати у сумі понад 200 тисяч гривень і понад 1,5 мільйона гривень. На жаль, у трьох загиблих медичних працівників відсутні члени сім’ї – там виплат не буде. І три випадки ми зараз опрацьовуємо. У нас є дві програми: по 219 тисяч і по 1,5 мільйона, які ми забезпечуємо”, – зазначила Марина Лазебна.
✅ За словами Міністра, також забезпечується повна своєчасна виплата і медичним працівникам, і людям, які перебувають на самоізоляції. Ця програма виконується Фондом соціального страхування.
✅ На сьогодні Фондом профінансовано період перебування на самоізоляції понад 36 тис осіб, з яких – майже 8 тис медичні працівники.
✅ Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що компенсації за випадки смертей, про які говорила Міністр соціальної політики, вже виплачені, а по решті проводяться розслідування: передбачено два види компенсації медикам: трохи більше 200 тисяч гривень Фонд соціального страхування виплачує медичним працівникам , які померли внаслідок інфікування COVID-19 на роботі, а також по 1,5 млн грн окремо на кожного такого загиблого медика.

Родинам медичних працівників, які померли внаслідок боротьби з поширенням епідемії COVID-19, держава здійснює компенсаційні виплати, – Марина Лазебна. Родинам …