В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» до засідання Ужгородської міської ради долучилися інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області

2 роки ago admin 0

Днями в сесійній залі Ужгородської міської ради відбулася зустріч із керівниками та власниками служб таксі, котрі надають послуги з пасажирських перевезень на території обласного центру.

Конкуренція на ринку праці зростає. Як наголосив начальник відділу транспорту Ужгородської міської ради Петро Бобик, це сприяє якіснішому обслуговуванню пасажирів. Однак важливо, щоб всі служби працювали легально, а також в рівних умовах, сплачували податки, щоб надходження до бюджету  сприяли розвитку дорожньої інфраструктури.

Представник Державної податкової інспекції в Ужгороді ГУ ДПС у Закарпатській області, додав, що податкове навантаження зведено до мінімуму. Сплативши невеликий відсоток від заробленого, служби таксі уникають штрафів у разі перевірок, дбають про майбутню пенсію для водіїв, сприяють ремонтам, утриманню міських доріг тощо.

Важливу тему на нараді  порушили головні інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс та Артур Сумара. Оскільки більшість водіїв служб таксі працюють нелегально, представники Управління наголосили на необхідності офіційного оформлення трудових відносин. Крім того повідомили, що в області з першого липня стартувала інформаційна кампанія Держпраці  «Виходь на світло». У її межах інспектори праці відвідують суб’єкти господарської діяльності всіх форм власності. Звертають увагу роботодавців та їх найманих працівників на необхідності офіційного оформлення трудових відносин.

Кампанія «Виходь на світло» реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці».

Більше інформації на сайті Держпраці та інформаційному порталі  https://pratsia.in.ua.