Тимчасова зміна місця голосування

5 років ago admin 0

У ст. 35-1 Закону України „Про вибори Президента України” міститься відсилочна норма до ч. 3 ст. 7 Закону України  „Про Державний реєстр виборців” та до постанови ЦВК № 893 від 13.09.2012 року, які встановлюють порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси.

  1. Щоб тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси виборець подає заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців, який знаходиться за адресою: смт Воловець, вул.Пушкіна, 8, кабінети 40, 41, районна державна адміністрація, не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування – тобто останній день подання заяви – 25 березня. При поданні заяви виборець пред’являє документ, що посвідчує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).
  2. У заяві зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів із зазначенням виборчого округу та його номера (за наявності). До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси (наприклад довідку з навчання, місця роботи, про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження). У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються відділу ведення Державного реєстру виборців для перевірки вірності цих копій.
  3. Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.
  4. Заява розглядається відділом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, але не раніше дня початку відповідного виборчого процесу чи процесу референдуму та не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування.
  5. Якщо за результатами розгляду заяви встановлено її обґрунтованість та наявність підтверджуючих документів, керівник відділу ведення Державного реєстру виборців видає наказ про тимчасову зміну місця голосування виборця.
  6. Про тимчасову зміну місця голосування виборцю видається посвідчення, яке діє одноразово.

Відділ ведення Державного реєстру виборців

апарату райдержадміністрації

У ст. 35-1 Закону України „Про вибори Президента України” міститься відсилочна норма до ч. 3 ст. 7 Закону України  …