Трелювання деревини за допомогою коней

2 роки ago admin 0

Трелювання деревини за допомогою коней є традиційним методом, який здавна використовується мешканцями гірських населених пунктів для заготівлі лісу.

Найчастіше коней використовують для лісозаготівлі у важкодоступних місцях та ділянках, де економічно недоцільно застосовувати важку техніку.

Великою перевагою кінного трелювання деревини є також висока екологічність (відсутні шкідливі викиди в атмосферу, проливи мастил, шумове забруднення тощо, які є характерні для роботи техніки) та значний рівень збереження довкілля (порівняно мале навантаження на грунт, слабкий розвиток ерозійних процесів, високий відсоток збереження підросту і рослинності, прийнятний природний рівень шуму)

📍ДП «Ясінянське ЛМГ»

У лісництвпх ДП працюють 5 бригад у роботі яких залучено 10 коней. За допомогою кінного трелювання розробляються вибіркові та суцільно-санітарні рубки. У середньому за місяць одна кінна бригада заготовляє 150-180 кубаметрів деревини. У процесі лісозаготівлі кінним трелюванням весь комплекс лісозаготівельних робіт відбувається одночасно, тобто паралельно із заготівлею деревини робітниками здійснюється очистка місць рубки від поруб очних решток.

Трелювання деревини за допомогою коней є традиційним методом, який здавна використовується мешканцями гірських населених пунктів для заготівлі лісу. Найчастіше коней використовують для лісозаготівлі у важкодоступних місцях […]