Особливості застосування норм трудового законодавства в умовах тривання воєнного стану – тема семінарів для переселенців

2 роки ago admin 0

Наступною проблемою, з якою зазвичай стикаються  більшість евакуйованих осіб, є можливість працевлаштування. Частина переселенців готова прийняти будь-яку пропозицію щодо роботи, інші задаються питанням, як бути з попереднім робочим місцем, коли трудовий договір залишається нерозірваним, і як не потрапити в тенета шахраїв.

Саме ці питання обговорили днями учасники семінару, що проходив в Ужгородському міському центрі зайнятості за участі головних державних інспекторів Управління Держпраці у Закарпатській області Артура Сумари та Зоряна Берника, а також посадових осіб центру зайнятості.

У ході зібрання йшлося про важливі моменти, пов’язані з організацією трудових відносин в умовах воєнного стану. Зокрема, присутні розглянули такі питання, як особливість укладення, розірвання та призупинення дії трудових договорів, норми тривалості робочого часу, порядок переведення робочого часу, надання відпусток тощо.

Посадовці Управління Держпраці відповіли на запитання учасників семінару та надали чимало дієвих рекомендацій щодо реального отримання роботи на новому місці, розповіли про можливі шахрайські схеми та  механізми їх уникнення.

Подібні заходи держінспектори провели з тимчасово переміщеними особами також в Ужгородських міському та районному відділеннях ВД Фонду соціального страхування України в Закарпатській області.