На Закарпатті триває роз’яснювальна робота про урядові вимоги щодо підвищення зарплати працівникам закладів охорони здоров’я

2 роки ago admin 0

На Закарпатті працює  59 закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності. Протягом місяця, відколи набрала чинності урядова постанова від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я», за якою відбулося підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер, посадовці Управління Держпраці проводять у цих закладах профілактично-роз’яснювальні заходи.

Днями головні державні інспектори Управління Держпраці мали розмову з медиками, профспілковими працівниками, а також представниками органів місцевого самоврядування у Сваляві, Баранинцях (Ужгородський р-н), Міжгір’ї та Берегові. На сьогодні вже проведені профілактичні відвідування у 55 медзакладах. Їх мета – надання правової допомоги та забезпечення трудових прав медичних працівників.

Річ у тім, що в окремих регіонах України почастішали випадки примусового переведення персоналу медустанов на неповний робочий час. Тож фахівці Управління Держпраці насамперед наголошують дирекції закладів на неприпустимості застосування таких неправомірних дій і звертають їх увагу на серйозну відповідальність, передбачену за допущені порушення.