У медзакладах Мукачева – про вимоги постанови Уряду щодо нових розмірів нарахованої заробітної плати медичним працівникам

2 роки ago admin 0

З керівництвом медичних закладів у Мукачеві – КНП «Обласна дитяча лікарня» і КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги, Мукачівська ЦРЛ – сьогодні мав предметну розмову головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Хланта. Сторони обговорили актуальні на сьогодні питання: 1) нарахування по-новому і виплата у повному обсязі заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я; 2) дотримання трудових прав медиків; 3) відповідальність, передбачена за примусове переведення працівників на неповний робочий час.

Зокрема, посадовець Управління Держпраці нагадав, що Кабмін встановив базовий рівень заробітної плати для лікарів та медсестер. Тобто тепер медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати зарплату меншу, ніж вказано в ухвалі. При цьому цей рівень заробітної плати не є фіксованим та може бути збільшений керівником медустанови.

Іван Хланта також зауважив, що медичні працівники, яких примусово переводять на 0,75, 0,5 чи 0,25 ставки, але які фактично працюють повний робочий день, можуть подати скаргу в Управління Держпраці. Якщо ситуація підтвердиться, то на медзаклад буде накладений штраф у розмірі 65000 гривень.