Управління Держпраці Закарпаття у тісній співпраці з центрами зайнятості надає рекомендації з питань трудового законодавства

2 роки ago admin 0

Українці, котрі змушені були покинути свої домівки й переїхати на Закарпаття, як правило, у перші дні свого проживання на новій території намагаються знайти роботу. Дехто в пошуках заробітків погоджується на будь-які умови працевлаштування.

Аби  не допустити на цьому етапі випадків порушення трудових прав громадян і залучення людей до примусової праці, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області в тісній співпраці з центрами зайнятості  надають  краянам та переселенцям практичні рекомендації з питань застосування трудового законодавства, а також консультують,  як не потрапити на гачок недоброчесних роботодавців.

Днями головний державний інспектор Управління Держпраці Зорян Берник взяв участь у робочій нараді з керівництвом та посадовими особами Ужгородського міського центру зайнятості.  Присутні визначили характерні риси примусової праці та обговорили основні заходи, покликані захистити працівників від шахрайських пасток торгівців «живим товаром».

Для ознайомлення пошукувачів роботи з інформацією про способи заманювання жертв, ознаки та шляхи торгівлі людьми фахівець Управління Держпраці розмістив у  центрі зайнятості відповідний інформаційний плакат та надав відповідну друковану літературу.

Управління Держпраці нагадує, що роз’яснення можна отримати також за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Також за допомогою інформаційного порталу кожен має змогу отримати консультацію з питань застосування законодавства в межах повноважень Держпраці (трудові відносини, оплата праці, безпека праці, промислова безпека, гірничий нагляд, надання адміністративних послуг тощо). Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php