Дирекцію обласних медзакладів Закарпаття поінформували про новації щодо оплати праці медиків

2 роки ago admin 0

Під час зустрічей, які провели сьогодні фахівців відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс та Артур Сумара з дирекцією комунальних некомерційних підприємств Ужгородський райцентр первинної медико-санітарної допомоги, Обласний центр медико-соціальної експертизи, Закарпатська обласна  клінічна лікарня ім.А.Новака, Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології,  йшлося про останні урядові нововведення щодо оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я.

Як нагадали посадовці Управління Держпраці краю, розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці у межах фонду оплати праці на 2022 рік має становити не менше за: 20 000 гривень – для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; 13 500 гривень – для фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.

При цьому  Маріанна Гукс та Артур Сумара застерегли дирекцію медзакладів від будь-яких спроб примусового переведення персоналу на 0,5 ставки чи інші варіанти неповного робочого часу та примушування при цьому відпрацьовувати повний робочий час. Адже таким чином порушуються права працівників, за що передбачені відповідальність у розмірі 65 тис. грн за кожного працівника.