Секретар ради Андріана Габор прозвітувала перед депутатами про роботу у 2018 році

5 років ago admin 0

На засіданні сесії Ужгородської міської ради 18 січня 2019 року перед депутатським корпусом прозвітувала про роботу у 2018 році секретар Ужгородської міської ради  Андріана Габор.

Як ідеться у звіті, протягом 2018 року секретар ради здійснювала свою діяльність на підставі та керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламентом роботи Ужгородської міської ради.

Одним з головних напрямків роботи секретаря ради є підготовка та організація сесій міської ради, засідань постійних комісій. Протягом звітного періоду здійснено організаційні заходи для проведення  13 сесій, в т.ч. 15 пленарних засідань. Загалом на всіх сесійних засіданнях було розглянуто 438 питань, з яких прийнято 425 рішень.

Окрім рішень, що стосуються життєдіяльності міста, міською радою було прийнято ряд звернень до Президента України, Верховної Ради України.

На виконання протокольних доручень сесії міської ради оформлено 4 доручення міського голови. Депутатами направлено 668 депутатських звернень, запитань. Оформлено 13 депутатських запитів.

Забезпечувалася повноцінна робота постійних депутатських комісій, яких створено в міській раді 6, відповідно до розподілу напрямків роботи.

Засідання всіх постійних комісій проводились відкрито і гласно. При підготовці питань на сесію міської ради в комісіях  проходило їх попереднє обговорення.

Депутатами на засіданнях постійних комісій опрацьовувались проекти рішень, що були винесені на розгляд Ужгородської міської ради. Загалом проведено 104 засідання постійних комісій, в т.ч. виїзних засідань. Окрім цього, проведено 6 спільних засідань постійних комісій.

З метою підготовки до проведення сесійних засідань міської ради, у переддень сесій організовувалося проведення погоджувальних рад, у яких брали участь представники всіх фракцій міської ради. Такі заходи сприяли більш злагодженій роботі депутатського корпусу в ході розгляду питань та прийняття рішень.  Зокрема на сайт підготовлено та розміщено 13 протоколів пленарних засідань сесій та 104 протоколи засідання постійних комісій.

Графіки засідань постійних комісії з обговорення проектів рішень вчасно оприлюднювались на офіційному сайті міської ради. Окрім цього, на сайті забезпечено оприлюднення проектів рішень, прийнятих рішень, протоколів та стенограм сесій міської ради і результати поіменного голосування депутатів, а також висновки та рекомендації постійних комісій шляхом публікації протоколів їх засідань.

Для забезпечення належного функціонування програмно-технічного комплексу «Віче» та уникнення ймовірних збоїв у її роботі ініціювала у листопаді 2018 року діагностику системи, під час якої оновлено її програмне забезпечення.

Усі рішення, які приймала рада, розпорядження про скликання сесії своєчасно доводилися до виконавців, депутатів та населення.

Як цього і вимагає Регламент, за звітний період  усі засідання сесій міської ради проводились відкрито. Було забезпечено право кожного громадянина бути присутнім на засіданнях, міською радою протягом 2018 року не приймалося жодного рішення про обмеження такого права. Гласність засідань сесій забезпечувалася  шляхом надання можливості проведення у залі фото-, відео-, звукозапису, а також онлайн-трансляцій в мережі Інтернет.

Апаратом ради протягом звітного періоду здійснювалося консультативно-методичне, інформаційне, організаційно-технічне забезпечення роботи міської ради. Працівниками також надавалася  практична допомога депутатам міської ради, постійним комісіям ради в організації їх роботи, підготовці та проведенні сесій міської ради.

Як секретар міської ради, спільно з спеціалістами відділів брала протягом року участь у підготовці проектів рішень. Підготовлено 20 проектів рішень сесій міської ради, 16 розпоряджень міського голови.

За посадою, як секретар ради, брала участь у роботі виконавчого комітету, засідань якого відбулось 26.  Також  брала участь у роботі комісії з питань визначення потреби у земельних ділянках та порядку їх надання учасникам бойових дій у зоні проведення АТО та родинам загиблих воїнів .  Очолює конкурсну комісію виконкому Ужгородської міської ради.

Андріана Сушко постійно веде прийом громадян з різних питань, надаючи консультативну та практичну допомогу. Протягом звітного періоду провела 7 особистих прийомів громадян, брала участь у проведенні різноманітних міських заходів та виконувала інші окремі доручення.

Як секретар ради, відповідно до розпорядження міського голови, згідно з розподілом функціональних повноважень координує роботу також управління освіти Ужгородської міської ради. Протягом року забезпечено належне функціонування всіх закладів освіти міста.