Працівникам сільських кафе і крамниць на Іршавщині пояснили, чому краще працювати офіційно

2 роки ago admin 0

Інформаційний рейд з питань легалізації праці провели сьогодні головні державні інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області Михайло Джумеля, Сергій Гриценко і Володимир Севч у сільських крамницях, кав’ярнях та закладах харчування на Іршавщині (нині Хустський район).

Насамперед посадовці Управління ставили собі за мету поінформувати працівників цих закладів про переваги задекларованої праці і попередити про можливі негативні наслідки роботи без оформлення трудових відносин.

Як наголошувалося у ході таких візитів, тільки офіційно працевлаштований персонал може розраховувати на передбачені трудовим законодавством здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, нормований робочий час, допомогу у  разі нещасного випадку на роботі, передбачені пільги. Натомість працівники-«нелегали» позбавленні будь-якого соціального захисту.

Також прихильники цивілізованих трудових відносин мають можливість звернутися до служби зайнятості по допомогу для пошуку нової роботи і отримати матеріальні виплати на період безробіття.