В УРОЧИЩІ БУКОВЕ ПРОВЕДЕНО СПІЛЬНІ ПОЖЕЖНО-ТАКТИЧНІ НАВЧАННЯ

5 років ago admin 0

Сьогодні, 28 травня 2019 року, на території держлісфонду Виноградівського лісництва ДП «Виноградівський лісгосп» проведено спільні пожежно-тактичні навчання взаємодії сил і засобів пожежогасіння з ліквідації лісових пожеж та інших надзвичайних ситуацій відповідно до затвердженого Плану.

Навчання проводяться систематично з метою вдосконалення практичних навиків керівного складу в управлінні діями структурних підрозділів державної лісової охорони та пожежно-рятувальними службами ДСНС під час гасіння лісової пожежі або ліквідації наслідків іншої надзвичайної ситуації на території державного лісового фонду.

Для проведення тренувань було залучено 20 осіб державної лісової охорони лісгоспу та добровільної пожежної дружини, а також 15 рятувальників з особового складу шостої державної пожежно-рятувальної частини Виноградова та пожежно-рятувальної групи селища Вилок.

Так, на території кварталу 71 Виноградівського лісництва за допомогою безпілотного літального апарату працівником лісництва виявлено умовну низову пожежу.

На місце події викликано лісову охорону, добровільну пожежну дружину та рятувальників.

Використання безпілотника для керування гасінням пожежі та виявлення можливих шляхів поширення вогню дало змогу оперативно локалізувати надзвичайну ситуацію.

Спільними діями пожежу було ліквідовано засобами пожежогасіння, якими укомплектована лісова охорона Виноградівського лісгоспу (вогнегасники, мотооприскувачі, ранцеві оприскувачі, протипожежні хлопавки, пожежний модуль) та ДПРЧ УДСНС України (пожежні машини).

За підсумками проведених навчань відзначено високий ступінь готовності і взаємодії органів управління та сил до виконання покладених на них завдань при виникненні лісової пожежі.

ДП «Виноградівський лісгосп» закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у лісі, адже попередити лихо набагато легше, аніж ліквідувати його наслідки!

Сьогодні, 28 травня 2019 року, на території держлісфонду Виноградівського лісництва ДП «Виноградівський лісгосп» проведено спільні пожежно-тактичні навчання взаємодії сил і засобів пожежогасіння з ліквідації лісових пожеж […]