На Тячівщині дівчина-підліток отруїлася чадним газом

2 роки ago admin 0

Нещасний випадок трапився вночі 1 лютого у с. Руське Поле Тячівської територіальної громади. О 04:30 13-річну дівчинку через отруєння чадним газом госпіталізували до реанімаційного відділення районної лікарні. На щастя, все обійшлося й зараз життю дитини вже нічого не загрожує.

Згодом з’ясувалося, що мати дитини, прокинувшись вночі й відчувши якусь “незрозумілу” тривогу, вирішила перевірити як там почувається її донька. Й материнське серце таки не підвело…

Батьки негайно викликали екстрену медичну допомогу після того, як побачили, що їхня донечка почала періодично втрачати свідомість та скаржитися на погане самопочуття. Дорослі ж мешканці будинку з симптомами отруєння за медичною допомогою не зверталися. На те, що в приміщенні був чадний газ, дитина зреагувала першою.

На думку домочадців, біда ледь не трапилася через твердопаливний котел, але остаточну причину встановлюватимуть компетентні служби.

На жаль, цього року це вже не перший випадок отруєння закарпатців чадним газом. У січні, “невидимий убивця” – чадний газ забрав життя трьох людей у м. Берегово.

Рятувальники в черговий раз закликають громадян подбати про справність теплогенеруючого обладнання у своїх домівках та дотримуватися правил користування пічним та газовим опаленням.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області