Верховний суд України підтримав правову позиції Управління Держпраці у Закарпатській області

2 роки ago admin 0

Верховний Суд України відхилив касаційну скаргу підприємця з Ужгорода, якого Управління Держпраці у Закарпатській області  притягнуло до відповідальності за використання незадекларованої праці.

Незважаючи на те, що суди двох інстанцій – Закарпатський окружний адміністративний суд та Восьмий апеляційний суд м. Львова – свого часу визнали рішення Управління Держпраці у Закарпатській області правомірним, все ж підприємець вирішив оскаржувати його ще й у Верховному суді.

А все почалося з того, що у ході інспекційного відвідування, яке проводилося                     у червні 2018 року у крамниці, власником котрої є вказаний підприємець, держінспектори  виявили двох неоформлених працівниць.  В обов’язки жінок входило викладати товар. Але обидві працівниці виконували ці функції без укладеного з роботодавцем трудового договору.  

За результатами контрольного заходу уповноважена посадова особа Управління Держпраці у Закарпатській області на фізичну особу-підприємця був накладений штраф у розмірі  223 380  гривень.

Аналізуючи доводи, викладені у касаційній скарзі, колегія суддів Верховного Суду України погодилася з висновками судів попередніх інстанцій і прийняли рішення залишити їх без змін. Касаційну скаргу підприємця Верховний Суд  залишив без задоволення. Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.