У ДП «Ясінянське ЛМГ» відбулася чергова нарада з представниками правління громадської організації «Асоціація підприємств та підприємців Ясінянської долини»

2 роки ago admin 0

Основним питанням на порядку денному спільної зустрічі було обговорення результатів аукціонних торгів, що були проведені наприкінці 2021 року. Зокрема, спеціалісти лісомисливгоспу доповіли про поточний стан роботи стосовно укладання та підписання аукціонних договорів на І квартал 2022 року та ознайомили присутніх з дорученням керівника Закарпатського обласного управління щодо порядку відвантаження лісопродукції контрагентам і умов проведення додаткових аукціонів.

Натомість, представники Асоціації висловили керівництву підприємства свою позицію щодо проведених аукціонних торгів та незадоволення участю у них контрагентів не зареєстрованих на території місцевої Ясінянської громади, які штучно піднімають ціну й саботують роботу місцевих деревообробників. Позиція Асоціації стосовно першочергового забезпечення сировиною місцевих деревообробників є чіткою і непохитною. Підприємці рішуче налаштовані на збереженні левової частини податків і зборів від впровадження лісогосподарської діяльності у частині надходжень до бюджету місцевої громади.

Варто зауважити, що ситуація стосовно взаємовідносин між місцевими деревообробниками та покупцями лісопродукції з інших регіонів України вже тривалий час є досить напруженою і спричинена нездоровою конкуренцією через штучне завищення цін і недобросовісне виконання аукціонних договорів останніми. У зв’язку з цим, на проведеній нараді було обговорено необхідність здійснення моніторингу недобросовісних учасників аукціону з подальшим написання скарги до організаторів аукціону щодо блокування участі таких осіб у торгах.

За підсумком робочої зустрічі було вирішено:

✅проаналізувати та визначити оптимальну ціну на заготівлю деревини для підприємців.

✅розробити та затвердити графік відвантаження лісопродукції за відтермінуваннями за ІV квартал 2021 року контрагентам в яких у залишку неотовареної лісопродукції більше ніж 60 кубм деревини.

На завершення наради керівник ДП «Ясінянське ЛМГ» Юрій Бокшан подякував представниками Асоціації за активну дискусію та висловив повну підтримку щодо прагнення підприємціва працювати на користь економічного розвитку Ясінянської громади.

Основним питанням на порядку денному спільної зустрічі було обговорення результатів аукціонних торгів, що були проведені наприкінці 2021 року. Зокрема, спеціалісти лісомисливгоспу доповіли про поточний стан роботи […]