За круглим столом у Берегові – про організацію безпечних умов праці та навчання в освітньому закладі

2 роки ago admin 0

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті і зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич взяла участь у засіданні круглого столу, що проходило у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг у межах проведення Всеукраїнського тижня професійної (професійно-технічної) освіти. Основним питанням, яке розглянули учасники зібрання, було  створення безпечних умов праці учнів та працівників закладу під час навчально-виробничого процесу.

На засіданні, зокрема, мовилося про важливість дотримання норм законодавства з питань охорони праці під час проходження виробничої практики учнів, проведення інструктажів, навчання та перевірки знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності з працівниками і  їх вихованцями при організації робіт з використанням відповідного обладнання.

У своєму виступі головний державний інспектор детально зупинилася на правилах охорони праці для підприємств громадського харчування. Окремо роз’яснила законодавчі вимоги щодо ведення документації,  насамперед журналу реєстрації вступного інструктажу з безпеки життєдіяльності для студентів. Водночас наголосила на важливості формування відповідального ставлення до безпеки праці як з боку педагогічного колективу, так і самих студентів, а також підмітила, що система охорони праці та безпеки життєдіяльності може бути справді дієвою за умови злагодженої роботи усіх учасників цього процесу.