Закарпаття – у трійці лідерів за станом погашення заборгованості із виплат заробітних плат та інших соціальних виплат

2 роки ago admin 0

У Закарпатській ОДА відбулося останнє в цьому році засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу.

Заступник голови облдержадміністрації Іштван Петрушка повідомив, що Закарпаття опинилося у трійці лідерів серед регіонів України за погашенням заборгованості із виплат заробітної плати. Він сказав: «Ми не знижуємо темпів і впевнено продовжуємо показувати позитивну динаміку щодо скорочення боргів та виплати заробітної плати працівникам».

Окремою тезою йшлося про діяльність Управління Держпраці у Закарпатській області щодо дотримання трудового законодавства у частині виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу. Зокрема, про виконану протягом року роботу у цьому напрямі прозвітував перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик. Посадовець також звернув увагу присутніх на право органів місцевого самоврядування ініціювати проведення перевірок з питань праці, в тому числі і з питань погашення заборгованості. Водночас Василь Грицик наголосив, що робота з  ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах та організаціях краю триває і є одним з пріоритетів у діяльності Управління Держпраці.

У продовження теми в. о. директора департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації Іван Завидняк зауважив, що сьогодні повністю відсутня заборгованість на підприємствах у Хусті, Чопі та в Хустському районі. А начальник управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОДА Юлія Плиска наголосила: з кожним боржником в області працюють окремо. Досвід показує, що таким чином робота зі скорочення заборгованості із виплат заробітних плат є більш ефективна.