Максимальна поінформованість тимчасово переміщених осіб як дієвий спосіб застосування оновлених вимог трудового законодавства на практиці

2 роки ago admin 0

В українців, які через війну змушені  практично з нуля починати своє життя  на території населених пунктів у західній частині нашої держави, зокрема й на Закарпатті, або ж  у сусідніх країнах, зрозуміло, виникає багато питань, пов’язаних  з попередньою роботою і подальшим працевлаштуванням.

Усі ці запитання намагаються максимально проаналізувати і дати на них належні відповіді  фахівці Управління Держпраці області під час безпосередніх зустрічей з переселенцями, а також  у ході спільних заходів зі своїми соціальними партнерами – насамперед спеціалістами центрів зайнятості.

Так, нещодавно головний державний інспектор Управління Держпраці Закарпаття  Юрій Клованич,  взяв участь у семінарі з питань застосування Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», що проходив  у Перечинському центрі зайнятості.

Посадовець звернув увагу присутніх на проблеми, з якими найчастіше  стикаються громадяни, опинившись на новій території. Зокрема, багатьох хвилює питання  законності розірвання трудового договору з попереднім роботодавцем і пошуку нової роботи. При цьому людей турбує,  кому можна довіряти, щоб не стати жертвами торгівців людьми.

Окремо йшлося  про  оплату праці в умовах війни; відпусток, порядок надання відпусток, їх тривалість, а також про тривалість робочого часу.