Школярі у селі Широке Берегівського району поділилися мріями про майбутню професію і виявили бажання працювати законно

2 роки ago admin 0

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Сергій Гриценко нещодавно побував на тематичному уроці: «Успішне навчання – запорука правильного вибору професії в майбутньому», організованому для учнів  молодших класів Широківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Берегівського району.

У доступній ігровій формі разом з педагогом представник Управління Держпраці розповів школярам, як правильно можна у майбутньому здійснити свідомий вибір професії з урахуванням нахилів та природних здібностей.  Посадовець звернув увагу на те, що досить часто цей вибір формується під впливом потреб на ринку праці.

Також Сергій Гриценко пояснив малим слухачам різницю між офіційною і неофіційною працею і які наслідки можуть бути, у тому числі й для сімейного бюджету, здоров’я людей, коли працівник виконує трудові обов’язки нелегально.

Діти активно долучилися до обговорення теми уроку. Багато хто поділився своїми мріями про майбутню професію. Але майже всі погодилися, що незалежно від свого вибору, хочуть працювати законно.