Рейд ялинковим базаром ДП «Мокрянське ЛМГ»

2 роки ago admin 0



– Де вирощують новорічні ялинки?

– На якому лісництві купити ялинку?

– Яка актуальна ціна на ялинку?

Про це  та багато іншого сьогодні розповідали журналістам, котрі виявили неабияке зацікавлення до теми щодо заготівлі наших новорічних дерев.

Сьогодні під об‘єктивом телевізійної камери опинились ялинки Мокрянського лісомисливського господарства. Цього року державне підприємство має ліміти на реалізацію 3 тис.шт. ялини європейської:

«Вже сьогодні починаємо повним ходом реалізовувати новорічні дерева. Попит на них є, тож лісівники Брадульського лісництва привезли до адмінбудівлі Мокрянського ЛМГ вже понад дві сотні ялинок. Пухнасті, високі, трішки коротші- хвойне дерево можна підібрати на будь-який смак»,- зазначають лісівники ДП «Мокрянське ЛМГ»

Ціни на Новорічну красуню в середньому від 70-ти гривень, все залежить від висоти дерева. Приміром, гарна, пухнаста ялинка заввишки 2-2,5 м. може обійтись в 180-200 грн., зазвичай така ціна в деяких людей викликає сумніви:

«Ціни дуже адекватні, тому що ялинки ми продаємо по собівартості! Міське населення звикло, що гарна ялинка не може коштувати нижче за 500 грн. Проте, справа в тому, що так звані «перекупи» й спантеличують людей щодо цінової політики. Самі ж бачите, що гарну ялинку можна купити й за 100 грн.»,- зазначає директор ДП «Мокрянське ЛМГ» Микола Кубинець.

Заготовлені лісівниками новорічні ялинки маркуються спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками, і ті, і інші розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

До речі, мало хто знає, але вік ялинки, яку можна зрубати під реалізацію повинен сягати не менше 10-ти років! Лісівники зазначають, що виростити якісне хвойне дерево, це неабияка кропітка робота: кожен ялинковий саджанець потрібно висадити на відстані мінімум 1,5 м. одне від одного; перші 5-ть років потрібно інтенсивно доглядати та постійно прополювати.

Фахівці зазначають: з року в рік люди більш свідомо підходять до вибору «новорічного атрибуту» і все частіше віддають перевагу штучним ялинкам.

Проте, чого тільки вартує запах натуральної ялинки вдома…

Новорічний настрій- гарантовано!

Нагадаємо, ялинкові базари Мокрянського лісомисливгоспу діятимуть на територіях двох лісництв:

– Русько-Мокрянському.

– Комсомольському.

Державне агентство лісових ресурсів України

– Де вирощують новорічні ялинки? – На якому лісництві купити ялинку? – Яка актуальна ціна на ялинку? Про це  та багато іншого сьогодні розповідали журналістам, котрі […]