В Монастирецькому лісництві збудували нові переправи для транспортування деревини через русла річок та потоків.

2 роки ago admin 0

Лісівники ДП «Хустське ЛДГ» облаштували три нові водопереходи та один дерев‘яний міст протяжністю 10 метрів для проїзду великогабаритної техніки.

Всі мостки збудували за дотриманням стандартів та вимог: для будівництва використовували тільки найякісніші дерев’яні матеріали, а також встановили залізобетонні труби, які слугуватимуть не тільки в якості опори, а й збережуть всю річкову живність:

«За вимогами національних стандартів системи ведення лісового господарства для України FSC та задля збереження водоохоронного фактору, заборонено, щоб лісова та великогабаритна техніка проїжджала гірськими річками. У зв‘язку з цим, ми збудували дерев‘яні переправи із залізобетонними трубами задля збереження навколишнього середовища: це значно зменшить шкідливий вплив на русла потоків»,- зазначає директор ДП «Хустське ЛДГ» Юрій Сойма.

Всі будівельні роботи проводились за власні кошти Хустського лісодослідного господарства. Загальна вартість новооблаштованих водопропусків складає 200 тис.грн.

Будівництво та відновлення зазначених елементів інфраструктури значно покращує лісогосподарську діяльність підприємства та доступ до лісфонду.

Державне агентство лісових ресурсів України

Лісівники ДП «Хустське ЛДГ» облаштували три нові водопереходи та один дерев‘яний міст протяжністю 10 метрів для проїзду великогабаритної техніки. Всі мостки збудували за дотриманням стандартів та […]