У Тернові постане нова місцева пожежна команда

2 роки ago admin 0

Керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак провів робочу зустріч з головою Нересницької територіальної громади Василем Гасинцем щодо створення місцевої пожежної команди у селі Терново. Зустріч пройшла у рамках роботи рятувальників із розширення мережі добровільних пожежних команд у Закарпатській області та підтримки розвитку добровольчого пожежного руху.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо створення у першому кварталі 2022 року місцевої пожежної команди та навчання добровольців з числа місцевих мешканців на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

Одночасно було вирішено і головне питання: передача в користування громаді пожежного автомобіля. Він буде обслуговувати тернівчан та жителів навколишніх населених пунктів, що значно скоротить час надання допомоги у випадку надзвичайних ситуацій.

Нересницька громада відома своєю конструктивною позицією щодо пожежної безпеки. Вона одна з 20 громад України, які пройшли конкурсний відбір у проєкті “Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні”, який реалізується за програмою “U-LEAD з Європою / U-LEAD with Europe” та підтримки Solidarity Fund PL in Ukraine. Частина заходів зі створення місцевої пожежної команди буде проходити у рамках реалізації даного проєкту.

Василь Гасинець розповів, що створення місцевої пожежної команди та її належне функціонування – один з пріоритетних напрямків діяльності громади. “Ми здійснили всі необхідні організаційні заходи для того, щоб у першому кварталі 2022 року місцева пожежна команда у Тернові запрацювала, а значить мешканці довколишніх сіл почували себе у безпеці”.

“У вирішенні проблеми протипожежного захисту населених пунктів та їх мешканців, ми та громади – рівноцінні партнери. І тільки разом ми зможемо досягти позитивного результату” – зауважує Роман Гудак.

На даний час у Закарпатській області вже функціонує 18 пожежних команд різних форм – від добровільної до місцевої. Закарпатські рятувальники мають намір у співпраці з громадами найближчим часом довести їх кількість до 35.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

Маркування фото Гудак Терново 1.jpgМаркування фото Гудак Терново.jpg