На Великоберезнянщині представники Управління Держпраці та районної філії центру зайнятості провели спільні правові консультації

2 роки ago admin 0

У межах налагодженої співпраці фахівці Управління Держпраці Закарпаття та районних філій Закарпатської обласної служби зайнятості неодноразово проводять спільні заходи, покликані знизити рівень незадекларованої праці на території області.

Так, днями головний державний інспектор Управління Держпраці Юрій Клованич разом з представниками Великоберезнянської районної філії ЗОСЗ відвідав місцеві торговельні заклади та заклади харчування для надання правових консультацій.

Роз’яснюючи вимоги трудового законодавства, учасники інформаційного рейду наголошували роботодавцям на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин і виплати «тіньової» заробітної плати. Йшлося також про переваги задекларованої праці, негативні наслідки і відповідальність за її використання.

«Детінізація трудових відносин забезпечить реальні соціальні гарантії найманим працівникам, сприятиме уникненню трудових конфліктів та спорів», – резюмував Юрій Клованич.