Про проблеми підприємців- деревообробників сьогодні дискутували в Закарпатському ОУЛМГ

2 роки ago admin 0

Представники громадської спілки «Асоціація деревообробників Закарпаття», а також інші лісозаготівельники-підприємці звернулись до керівника Закарпатського ОУЛМГ Вікторії Білоусової стосовно організації продажу деревини.

Підприємці стурбовані зменшенням обсягів лісопродукції та об’ємами виробництва, аукціонними торгами, наявністю недобросовісних покупців, які підіймають ціни на аукціоні, а потім по цим завищеним цінам відмовляються від продукціії, покупцями, які не мають своєї виробничої бази, цехів, а тільки здійснюють перепродаж деревини.

Основний меседж зустрічі – забезпечити всіх однаковими умовами роботи, дотримуватись відкритості та прозорості при закупівлі деревини , чітке дотримання умов укладених аукціонними договорами щодо предмету договору й цінової політики.

На зустрічі з деревообробниками також був присутній директор ДП «Брустурянське ЛМГ» Василь Карпа, якому Вікторія Білоусова доручила серйозну роботу:

«Тут і зараз приймаємо рішення максимально проводити реалізацію деревину з нижнього складу, це сприятиме прозорій співпраці між лісгоспом та суб‘єктами підприємницької діяльності»,- зазначила керівник управління Вікторія Білоусова.

До того ж, всі лісові господарства надаватимуть список недобросовісних покупців, які підіймають ціни і в результаті відмовляються від продукціі. Лісгоспи подаватимуть їх на українську енергетичну біржу, яка є організатором проведення біржових торгів з продажу необробленої деревини й вживатиме штрафні санкції щодо них.

Наступний діалог відбувся з деревообробниками, які займаються глибокою переробкою деревини, наприклад, виготовляють меблі тощо.

Цих підприємців турбують дещо інші проблеми: повне виконання аукціоних угод, висока ціна на ліспродукцію за результатами аукціону та плани заготівлі на 2022 рік.

Керівник Закарпатського ОУЛМГ не тільки підтримала конструктивний діалог, а й вислухала всіх підприємців та запропонувала певні шляхи вирішення наявних проблем.

Вікторія Білоусова зауважила, що є сформована сортиментна структура заготівлі деревини на 2022 р., інформація щодо якої буде висвітлена найближчим часом на сайті управління . Запевнила, найближчим часом буде проведено наради з підприємствами щодо єдиного механізму формування стартових аукціонних цін та ін.

Державне агентство лісових ресурсів України

Представники громадської спілки «Асоціація деревообробників Закарпаття», а також інші лісозаготівельники-підприємці звернулись до керівника Закарпатського ОУЛМГ Вікторії Білоусової стосовно організації продажу деревини. Підприємці стурбовані зменшенням обсягів лісопродукції […]