В області триває робота з детінізації доходів і легалізації трудових відносин

2 роки ago admin 0

На Закарпатті фахівці Управління Держпраці області продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу задля покращення стану правової обізнаності населення та з метою запобігання і протидії випадкам тіньової зайнятості.

Профілактичними відвідуваннями в основному охоплені суб’єкти господарської діяльності, де спостерігається високий ризик використання нелегальної праці. А це найчастіше підприємства сфери оптової та роздрібної торгівлі, заклади харчування, відпочинку і рекреації.

У спілкуванні з найманими працівниками  та роботодавцями посадовці розповідають про можливі  негативні наслідки роботи без укладення трудового договору, а також про переваги офіційного працевлаштування.

«Така роз’яснювальна робота, – резюмує перший заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик, – неодноразово змушувала багатьох роботодавців переглянути своє ставлення до ведення бізнесу, згадати про соціальну відповідальність перед своїми працівниками, а робітників спонукала відстоювати їх трудові права, передбачених чинним законодавством».