Міжгірські рятувальники спільно з місцевими поліцейськими долучилися до другого етапу Глобального тижня безпеки дорожнього руху

2 роки ago admin 0

У державі стартував другий етап Глобального тижня безпеки дорожнього руху. Він  покликаний привернути увагу суспільства до проблем ДТП і безпечної поведінки на вулицях і дорогах, а також об’єднати зусилля державних органів, відомств, структур, зацікавленої громадськості та ЗМІ довкола цієї проблеми. На жаль, статистика невтішна: щороку, за різними статистичними даними, Україна втрачає в дорожньо-транспортних пригодах понад 3 тисячі своїх громадян ще більше 30 тисяч травмуються.

Активно до тижня безпеки дорожнього руху долучаються й закарпатські рятувальники. Так, сьогодні, 16 листопада, міжгірські рятувальники спільно з поліцейськими перевіряли як пропускають водії транспорт із увімкненими спецсигналами. Не секрет, що іноді водії та пішоходи, не поступаючись автомобілям екстрених служб, навіть не замислюються, що від швидкості прибуття на місце виклику залежить не лише розмір матеріальних збитків, а й рятування людей та надання їм допомоги.

Цього разу водії поважно ставилися до пожежного автомобіля, який рухався Міжгір’ям з увімкненими світловим сигналами та надавали йому перевагу, отож штрафів нікому не виписували.

IMG-598ddc85a1da37b69a0eb95a1204eb99-V.jpgIMG-1fc5c74126ea0f042ac986c89b8d5d26-V.jpg

ГУ ДСНС України у Закарпатській області