На зустрічі в Управлінні Держпраці Закарпаття говорили про створення умов для безпечної праці на підприємствах лісового господарства краю

2 роки ago admin 0

Результати моніторингу ситуації щодо охорони праці та профілактики виробничого травматизму у лісовій галузі Закарпаття стали предметом обговорення під час робочої зустрічі, що відбулася сьогодні в Управлінні Держпраці області під головуванням очільника Управління Богдана Дороша і за участі головного спеціаліста відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства Андрія Мусійовського, першого заступника начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Коцура, керівників структурних підрозділів обох управлінь.

Зустріч проходила у межах реалізації спільних Комплексних заходів,  спрямованих на покращення стану охорони праці та підвищення ефективності здійснення відомчого контролю з метою зниження виробничого травматизму на підприємствах лісового господарства Закарпаття.  

Учасники розглянули деякі проблемні питання з безпеки праці, проаналізували зафіксовані в лісогосподарствах краю під час перевірок Управління Держпраці   порушення законодавчих вимог, ознайомилися з прикладами впровадження передового досвіду з організації безпечної праці тощо.

У ході зустрічі Андрій Мусійовський  наголосив:

«Налагодження співпраці працівників лісового господарства та наглядових органів дозволить суттєво знизити втрати на виробництві, а головне – зберегти здоров’я і життя працівників, поліпшити їх умови праці».

Принагідно начальник Управління Держпраці Богдан Дорош зауважив:

«Фахівці Управління завжди готові надати фахову роз’яснювальну і технічну допомогу лісівникам з питань, що лежать у площині їх компетенції».

Посадовець  також нагадав про важливість легального працевлаштування, вказав на ризики незадекларованої праці та звернув увагу лісівників на неприпустимість допуску до робіт підвищеної небезпеки осіб без укладеного трудового договору та без  наявності відповідних дозвільних документів на виконання лісосічних робіт.

На завершення сторони узгодили низку питань щодо подальшої взаємодії.