В Закарпатському ОУЛМГ відбулась розширена колегія з директорами лісогосподарських підприємств

2 роки ago admin 0



Під головуванням керівника управління Вікторії Білоусової на колегії були обговорені найважливіші питання, які попередньо винесли на порядок денний, зокрема: стан проведення Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом», стан виконання планових показників фінансово-господарської діяльності, підсумки виконання аукціонних договорів ІІІ кварталу, забезпечення дровами паливними населення, стан виконання заходів з поліпшення санітарного стану лісів та освоєння вітровалів тощо.

✅Загалом лісовідновлення станом на 11.11 2021 року було виконано на площі 2107 га, це 106% від плану.

✅Створення лісових культур виконано на площі 748,7 га, це 117% від плану.

✅Природнє поновлення- 1358,3 га, це 101% від плану.

✅В рамках акції «Створюємо ліси разом» виконання осіннього лісовідтворення становить 258,5 га з висадкою 749,2 тис.шт.

Також слід зазначити про збільшення плану заготівлі насіння. Підприємствами області планувалося на 2021 рік зібрати 9124 кг.насіння, але згідно доручення Держлісагентства план збільшено до 12001 кг. Фактичні показники по збору насіння становлять 14361 кг., що на 120% більше, ніж заплановано Держлісагентством.

«Щодо виконання фінансових показників за 9 місяців 2021 року, то варто відзначити, що підприємствами управління заготовлено майже 636тис.кбм. деревини, що складає 110% до планового показника, або більше на 58 тис.кбм»,- відзвітувала головний економіст-начальник відділу економіки та фінансів Закарпатського ОУЛМГ Мар‘яна Чоповдя.

Водночас, при виконанні планової заготівлі деревини на 110% по обласному управлінню виконання планового показника обсягу реалізації продукції, товарів, робіт, послуг складає 114% та становить 772млн.грн., що більше плану на 95 млн.грн. Проаналізувавши чистий фінансовий результат за третій квартал поточного року, то всі підприємства спрацювали прибутково.

Поставка дров населенню та бюджетним установам. Станом на сьогодні, підприємствами Закарпатського ОУЛМГ поставлено бюджетним установам, навчальним закладам та населенню майже 203 тис. м3 дров паливних.

Найбільше поставлено дров населенню такими підприємствами:

✔ДП «Брустурянське ЛМГ»- 19,9 тис.м3

✔ДП «Хустське ЛДГ»- 18,5 тис.м3

✔ДП «В.Бичківське ЛМГ»- 18,7 тис.м3х

✔ДП «Берегівське ЛГ»- 15,7 тис.м3

Ще одне з важливих питань, які були обговорені на колегії- вакцинація працівників галузі. Тетяна Бібен, завідувач сектору обліку персоналом Закарпатського ОУЛМГ наголосила, що вакцинація проти COVID-19 є критично важливою для стримування пандемії. Згідно наказу МОЗ України працівники лісової галузі підлягають обов‘язковому щепленню. Наказ набирає чинності з 09.12.2021 року. Це означає, що працівники, які не щепляться до цього часу будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Наостанок колегіального засідання керівник управління Вікторія Білоусова відзначила:

«Висновки, зокрема, і кадрові, підведемо на наступних колегіях, одна з яких буде окремо присвячена такій наболілій та резонансній темі, як незаконні вирубки лісу.

Команда Державного агентства лісових ресурсів України на чолі із Юрієм Болоховцем націлена на серйозну і складну роботу із реформування галузі. І тут на Закарпатті ми докладемо максимум зусиль, аби ця реформа була максимально ефективною в плані охорони, збереження та відновлення лісів краю»

Під головуванням керівника управління Вікторії Білоусової на колегії були обговорені найважливіші питання, які попередньо винесли на порядок денний, зокрема: стан проведення Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом», […]